Στην αγκαλιά του Ολύμπου και των Πιερίων η Αίθρα Ελλάς παράγει με προσπάθεια και πολύ κόπο προιόντα της Ελληνικής γης.

Η οικογένεια Μπαλτατζή ασχολείται με την παραγωγή και μεταποίηση αγροτικών προιόντων πάνω από 12 δεκαετίες. Με αφετηρία τις αρχές του 19ου αιώνα, και περιοχή δραστηριότητας τη Τραπεζούντα και την Αργυρούπολη του Πόντου και την παραγωγή σιτηρών, καπνού, ελαίων και άλλων προιόντων , η οικογένειά μας περνά γρήγορα στη μεταποίηση.

Στη δίνη των γεωπολιτικών εξελίξεων της περιόδου εκείνης η οικογένειά μας μεταναστεύει στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας, με τελική εγκατάσταση αυτή της Πιερίας και μόνες αποσκευές την εμπειρία και τη γνώση στον αγροδιατροφικό τομέα.

«Γιατί αυτό ξέρουμε να κάνουμε.»

«Σήμερα, συνεχίζουμε να παράγουμε και να παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες στον αγροδιατροφικό τομέα, αξιοποιώντας την εμπειρία και βελτιώνοντας την τεχνική με τα πιο συγχρονα επιστημονικά εργαλεία.

«Αγαπάμε αυτό που κάνουμε, ΌΠΩΣ το κάνουμε, με τους ανθρώπους που συμμετέχουν»

Αποκτά τα πρώτα της αγροτεμάχια όπου καλλιεργείται σίτος, καπνός, φρούτα και λαχανικά. Στη συνέχεια, η οικογένειά μας ιδρύει έναν από τα πρώτα αρτοποιεία της πόλης (περίπου το 1937) . Το 1950 ο Χρήστος Μπαλτατζής δημιουργεί το πρώτο καταστήματα αγροτικών εφοδίων για τα δεδομένα της εποχής , παρέχοντας υποστήριξη στους παραγωγούς της περιοχής.

Παράλληλα , παράγουμε και διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά , νωπά φρούτα και λαχανικά , απαράμιλλης ποιότητας. Επιπλέον, δρούμε συμβουλευτικά σε παραγωγούς της περιοχής, και όχι μόνο, συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση τόσο των προιόντων, όσο και των μεθόδων παραγωγής.